bread-new
Wat doen extreme weersinvloeden met uw kozijnen?
  • Home Blog Wat doen extreme weersinvloeden met uw kozijnen?
extreem-weer-olfwmbqkz5bl0a126725qhuhuxny14vlwzphxhop8g 20 feb 2020

Wat doen extreme weersinvloeden met uw kozijnen?

Wát hebben uw kozijnen veel te lijden gehad de afgelopen weken met die stortbuien en windstoten. Het lijkt erop dat u steeds meer moeite moet gaan doen om kozijnen, ramen en deuren in conditie te houden, want het extreme weer zet ook in de zomer door.

 

Van volledig doorweekt en een fluitende wind die erlangs trekt tot een felle zon die de hele dag op uw ramen en deuren brandt: uw kozijnen moeten overal tegen kunnen. Het is de bescherming tussen binnen en buiten. De barrière die u bescherming biedt.

Kunststof kozijnen en weersinvloeden

 

Houten kozijnen trekken zich alles aan. Ze zijn gevoelig en kwetsbaar. Met een extra laag verf helpt u ze een handje, maar er komt een moment dat ze er ‘echt’ niet meer tegen kunnen.
Kunststof kozijnen daarentegen trekken zich weinig aan van weersinvloeden. Ze worden niet warm of koud van een hoosbui, windstoot of felle zon. Hierdoor komen ze niet van hun plek en zijn er dus geen kieren te bespeuren. Ze blijven jong.

Isolatiewaarde onderhoudsarme kozijnen

 

Houten kozijnen merken wel degelijk dat ze ouder worden. Ze beginnen te kraken, te piepen en te kieren. Het vocht dat tussen het hout kruipt, gaat broeien als de temperatuur oploopt. Deze ongezonde lucht blaast zo uw woning in. Slecht voor uw gezondheid natuurlijk. Dat is met onderhoudsarme kunststof kozijnen wel anders. Deze isoleren op dag 1 nog net zo goed als na 40 jaar.

Ventileren bij kunststof kozijnen

 

Om de ventilatie te realiseren die u nodig heeft voor een gezond binnenklimaat plaatsen we ventilatieroosters boven de ramen. U kunt ook kiezen voor het PADK (Parallel Afstelbaar Draai Kiep)-beslag. U trekt het bewegende deel van het draaikiepraam naar u toe en creëert op die manier rondom een ventilatiespleet van 6 millimeter. Ook te gebruiken als u van huis bent, want het beslag voldoet ook in de ventilatiestand aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Kozijnen die geld op leveren

 

Met kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien zit u in de winter veel beter geïsoleerd én gezonder. Dat is duidelijk. Staat u er weleens bij stil wat dit in de zomer betekent voor u uw woongenot? De warmte kan bij isolerende kozijnen niet naar binnen. Zo blijft het ’s zomers heerlijk koel binnenshuis. Kozijnen van Ster Kozijn leveren dus het hele jaar voordelen op en in de winter scheelt het u zelfs geld!

Blijf op de hoogte

Meer nieuws