bread-new
Heeft u een vergunning nodig om een dakkapel te mogen plaatsen?
  • Home Blog Heeft u een vergunning nodig om een dakkapel te mogen plaatsen?
Heef-u-een-vergunning-nodig-om-een-dakkapel-te-mogen-plaatsen-dakkapel-aanzicht-sterkozijn-oldenzaal-o2fqggu50b864apktcsuwl0bqjedrfhdxgp687na9s 17 apr 2018

Heeft u een vergunning nodig om een dakkapel te mogen plaatsen?

U heeft besloten een dakkapel te plaatsen zodat u extra licht en ruimte op zolder creëert, maar mag u zomaar een dakkapel plaatsen? Of heeft u hier een vergunning voor nodig?

 

U wenst extra licht en ruimte en kiest voor een dakkapel. Wat heerlijk dat de donkere ruimte op zolder eindelijk dienst kan doen als volwaardige slaapkamer. Zint eer ge begint! Vraag eerst goed uit hoe het zit met vergunningen. Voordat u naar de uitvoering, het uiterlijk en de afwerking kijkt, moet u eerst even terug naar de basis. Mág u wel een dakkapel plaatsen? Of heeft u een omgevingsvergunning nodig? En áls dat het geval is, hoe ingewikkeld is zo’n vergunningsaanvraag?

Vergunningsvrij versus regelvrij

 

Goed nieuws. Zo’n aanvraag is vrij eenvoudig. Nog meer goed nieuws: aan de achterzijde van uw woning kunt u ongestoord uw gang gaan. Maar let wel: vergunningsvrij is niet altijd regelvrij. U moet te allen tijde voldoen aan het Bouwbesluit.

Hoge isolatiewaarde

 

Gelukkig heeft Ster Kozijn enkel dakkapellen die voldoen aan het Bouwbesluit. Sterker nog: de isolatiewaarde ligt zelf veel hoger dan vereist. Voor de kenners onder ons: het dak van een dakkapel van Ster Kozijn heeft een gemiddelde warmteweerstand van 6.0m2 k/w RC.

Dakkapel voorzijde woning

 

Heeft u een dakkapel aan de voorzijde van uw woning voor ogen, dan loopt u de kans dat u een omgevingsvergunning moet aanvragen moet doen. In het geval van een hoekhuis, is ook de zijkant niet per definitie vergunningsvrij. Het ligt eraan hoe lang, hoog en diep uw dakkapel is. Kom langs in onze showroom aan de Lübeckstraat 36 in Oldenzaal dan vertellen we u er vrijblijvend meer over. Wist u al dat wij in eigen beheer 3 types dakkapellen ontwikkelen?

Blijf op de hoogte

Meer nieuws