bread-new
Kunststof kozijnen
Ster-Zon-Shoot_Sehovic_06790

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen: net hout

 

Met kunststof kozijnen komen uw woonwensen tot leven! Dankzij de nieuwste innovaties ziet u nauwelijks het verschil tussen kunststof en houten kozijnen. Dit komt onder meer door de rechte verbinding, de gelijkliggende aanslag, de verdiepte profielen en de houtnerf folie die u aan binnenzijde en/of buitenzijde van uw ramendeuren en schuifpuien aan kunt laten brengen. Zéker met de komst van de houtnerf structuur ziet u met het blote oog bijna geen verschil meer tussen hout en kunststof.

 

Houtnerf folie op kunststof

 

Bij Ster Kozijn kunt u alle kanten op, omdat wij onze kozijnen laten maken op basis van hoogwaardige Schüco profielen. Uw kozijnen zijn in 150 kleuren/folies verkrijgbaar. Naast houtnerf is er tevens een matte of metallic folie. Nog een paar grote voordelen van kunststof kozijnen is dat ze behalve duurzaam ook zeer isolerend, inbraakwerend en onderhoudsarm zijn. U hoeft uw kozijnen nooit meer te schilderen. Af en toe schoonmaken met een huishoudsopje is voldoende.

 

Kunststof kozijnen: isolerend en inbraakwerend

 

Kunststof kozijnen zijn sowieso al isolerend. Onze nieuwste profielen hebben maar liefst zeven luchtkamers, zodat de isolatie écht top is. U gaat dit merken aan uw energierekening. Niet alleen het komend jaar, maar voor de komende 30 jaar. Hout is onderhevig aan weersinvloeden en gaat op den duur werken. Kunststof vrijwel niet. Vandaag sluiten uw ramen en deuren hermetisch en dat blijft zo.

 

Ook qua inbraakwerendheid doen kunststof kozijnen het enorm goed. Wij versterken de Schüco profielen rondom namelijk met staal. Geen doorkomen aan. Al onze ramen en deuren zijn voorzien van SKG*** beslag en voldoen daarmee aan de strengste eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

 

Wat kosten kunststof kozijnen?

 

De voordelen zijn duidelijk, maar wat kosten nu eigenlijk kunststof kozijnen? Dat hangt af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld het aantal kozijnen dat u voor ogen heeft en de afmetingen ervan. Ook speelt mee wat voor soort raam u wenst: bijvoorbeeld een draaikiepraam waar standaard vier ventilatiestanden op zitten, een vast raam of een valraam enzovoort. Verder maakt het voor de prijs ook uit welke folie u wenst. Een houtnerf folie, een metallic of matte structuur folie. En wilt u deze dan enkel aan de buitenkant of ook aan de binnenzijde? Kiest u voor het Accent profiel (het neusje) van Schüco of heeft u liever de diepere LivIng profielen van hetzelfde merk? En wat voor glas wenst u er vervolgens in? Triple glas, HR++ glas of glas-in-lood?  Het is ook maar de vraag of u direct exact passende horren mee besteld en/of passende raamdecoratie. De binnenzonwering maken we zonder schroef- of boorgaten op uw kozijn.

 

Schüco profielen kunststof kozijnen

 

Omdat het oog ook iets wil, heeft u ruime keuze uit verschillende Schüco profielen. om te beginnen het 112 millimeter diepe Schüco kozijnprofiel Accent, ook wel ‘neusje’ genoemd. Als aanvulling zijn er twee profielen die 120 millimeter diep zijn: de Schüco LivIng Variant, 6 graden en Schüco LivIng Variant, 15 graden. Het is maar net welke uitstraling het beste bij uw woning past.

 

De Schüco LivIng Variant zorgt voor een aanzienlijke verbetering van isolatie waardes en een verduurzaming van de eigen woning, zeker in combinatie met HR++ glas of triple-glas. Hoe dieper het profiel hoe dikker glas erin past en dus uitermate geschikt voor triple beglazing. Een groot voordeel met het oog op duurzaamheid in bouw en renovatie.

 

Kijk en vergelijk U-waardes

Ug – waarde glas Uf – waarde frame/kozijn PSI-waarde (Ψ)

U-waarde afstandshouder glas

Uw – U-window waarde *
Hout met enkel glas 5.8 2.4 0.081 4.7 W/m2K
Hout met dubbel glas 2.8 2.4 0.081 2.8 W/m2K
Hollands accent met HR++ glas 1.1 1.4 0.077 1.4 W/m2K
Hollands Facet of Hollands Blok met HR++ glas 1.1 1.1 0.038 1.31 W/m2K

*Warmtedoorgangscoëfficiënt (Uw) berekend volgens DIN EN 10077-1
**Berekening op basis van kozijn met draaideel, 1.23 x 1.48 meter

VKG-keurmerk

 

Ster Kozijn voldoet aan alle strenge eisen van de Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG) en mag dus het VKG-keurmerk dragen: zo weet u zeker dat u met een betrouwbare partij zaken doet die kwaliteit levert.

kozijnen-sterkozijn1               kozijnen-sterkozijn2

Betrouwbaarheid, financiële zekerheid en veiligheid

 

Zo biedt het Waarborgfonds financiële zekerheid: mochten wij verplichtingen niet kunnen nakomen, dan wordt de opdracht overgenomen door een andere VKG-keurmerk leverancier.
Ook bent u ervan verzekerd dat het hele proces van productie tot en met montage gecontroleerd wordt door een VKG onafhankelijk adviseur en is er controle op de productie van de kunststof profielen en vervolgens de productie van de kozijnen, ramen en deuren.

 

Tot slot controleren onafhankelijke keurmeesters de montage van de kozijnen. Qua veiligheid zit u perfect: kunststof kozijnen zijn zeer inbraakveilig. Ze zijn vervaardigd van een sterk splintervrij PVC en een stalen binnenwerk. Verder worden de kozijnen standaard uitgevoerd met een meerpuntsvergrendeling. De inbraakwerende kwaliteit van de kunststof kozijnen en het hang- en sluitwerk zijn gegarandeerd goed. Uw VKG-keurmerk leverancier levert producten die voldoen aan de norm voor inbraakwerendheid – NEN 5096, klasse 2 – en aan het Bouwbesluit. Wanneer blijkt dat ondanks alles u niet tevreden bent, heeft de VKG een klachtenregistratie en een geschillenregeling speciaal voor de consument.

 

De voordelen van kunststof kozijnen:

 

 • VKG-gecertificeerd;
 • alle kozijnen zijn in 150 kleuren/folies verkrijgbaar;
 • houtnerf, matte en metallic folies;
 • gelijkliggende aanslag en verdiepte profielen;
 • kozijnen zijn duurzaam, isolerend en inbraakwerend;
 • kunststof is onderhoudsarm;
 • op maat gemaakt op basis van hoogwaardige Schüco profielen;
 • vakkundige montage van uw kunststof kozijnen;
 • 15 jaar garantie op kunststof kozijnen en de kleur/folie;
 • 10 jaar garantie op de montage;
 • 2 jaar garantie op het beslag;
 • Waardevermeerdering van uw woning.

 

Meer informatie over de mogelijkheden van kunststof kozijnen?

 

Wilt u meer te weten komen over onze kunststof kozijnen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze showroom aan de Lübeckstraat 36 in Oldenzaal. We praten u graag bij over alle voordelen en prijzen van kunststof kozijnen. Belt u even van tevoren, dan weten we dat u komt en zetten we de koffie klaar.