bread-new
Wat houdt een U-waarde van kunststof kozijnen in?
  • Home Blog Wat houdt een U-waarde van kunststof kozijnen in?
Wat-houdt-een-U-waarde-van-kunststof-kozijnen-in-Ster-Kozijn-Oldenzaal-o2fqhyextv9ii2jr4hylcphlli2ay6e34tvukzfuf4 11 dec 2018

Wat houdt een U-waarde van kunststof kozijnen in?

Een kunststof kozijn is zo’n beetje het beste isolerende kozijn dat er is. Dat is inmiddels wel duidelijk. Maar als het om isolatie gaat, is er meer: ramen zijn namelijk het grootste tochtgat. Maar liefst 15% van de warmte gaat via het glas verloren.

Wilt u meer isolatiewinst behalen dan is het verstandig u te laten adviseren over het juiste isolatieglas van uw ramen en deuren. Ster Kozijn adviseert: ‘Ga voor de laagste U-waarde’. We vertellen u wat de U-waarde is en hoe u deze berekent.

Wat is een U-waarde?

 

De ‘U-waarde’ geeft een indicatie van de warmte die verloren gaat door het glas. Hoe hoger dit getal, hoe meer warmte u verliest door de ruiten. Hoe lager de U-waarde, hoe minder warmte via uw ruiten verloren gaat.

U-Window-waarde, Ug-waarde, Uf-waarde, psi-waarde en

De U-waarde (warmtedoorgangscoëfficiënt) bestaat uit:

    • De isolatiewaarde van de afstandshouder van het glas (die het dubbel of driedubbel glas samenhouden). Dit heet PSi-waarde (Ψ).
    • De U-waarde van het Glas, hoeveel warmte gaat verloren via het glas? Dit heet Ug-waarde.
    • De U-waarde van het raamprofiel, hoeveel warmte gaat verloren via het Frame/kozijn? Dit heet Uf-waarde.

De U-Window waarde is dus de isolatiewaarde van het glas in het kozijn waarbij de randverliezen van raam en kozijn zijn meegenomen. Dát is dus de waarde die u zo laag mogelijk moet zien te krijgen.

Kunststof isoleert het beste

 

Om een lage Uw-waarde te halen, is het dus de kunst een goed isolerend kunststof profiel te combineren met de juiste beglazing. Kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien van kunststof isoleren het allerbeste, dat is duidelijk. Qua glas is triple glas het best isolerend. Maar dat glas is dikker en past niet in ieder raamprofiel. Kom langs bij Ster Kozijn en laat u adviseren wat in uw situatie het beste is.

U-waarde onder 1

 

Daarom heeft Ster Kozijn de afgelopen jaren in samenwerking met Schüco aan LivIng profielen gewerkt. In deze profielen is er ruim een centimeter extra ruimte voor dikker glas. Met dit vernieuwde Schüco profiel i.c.m. triple glas behaalt u dus een Uw-waarde onder de 1.

Verosol raamdecoratie

 

In het assortiment van Ster Kozijn vindt u binnenzonwering producten van Verosol. Dankzij de goede isolerende en reflecterende eigenschappen levert de raamdecoratie ook een bijdrage aan het verlagen van de U-Window waarde.

Toekomst

 

Gaat u dus bouwen of renoveren, kies dan het juiste Schüco profiel dat past bij de stijl van uw woning. Laat u goed informeren zodat u op de toekomst bent voorbereid. De energienormen worden namelijk steeds strenger.

Enkel glas, dubbel glas, HR++ glas en triple glas

 

Na enkel glas (Ug-waarde 5.8), dubbel glas (Ug-waarde 2.8) en HR glas (Ug-waarde 2.0), kregen we HR++ glas (Ug-waarde1.1). Inmiddels is triple glas al veelgebruikt (Ug-waarde 0.5). De adviseurs van Ster Kozijn komen graag bij u langs om te onderzoeken welk glas in úw kozijnen het beste zijn.

Bezoek de showroom voor advies op maat

 

Bezoek de showroom van de Ster Kozijn aan de Lübeckstraat in Oldenzaal. Wij adviseren u graag over isolerende kozijnen en het isolatieglas. Iedere raam of deur kent een andere U-Window waarde. Het is maar net hoe groot de afmeting van het kozijn is, hoe de ligging van de woning is en of het om een schuifpui, achterdeur of draaikiepraam gaat . Ster Kozijn informeert u graag en berekent graag de u-waardes. Voor wanden, vloeren en dak gelden overigens andere isolatiewaardes; deze noemen we RC-waardes.

Subsidie op energiebesparende maatregelen

 

U hoeft waarschijnlijk niet alles zelf te betalen als u een duurzaamheidsslag maakt voor uw woning. Kijk https://www.energiesubsidiewijzer.nl/ of er op dit moment in úw gemeente subsidies voor handen zijn. Op www.energiebespaarlening.nl treft u aantrekkelijke leningsvormen. Loop gerust vrijblijvend binnen bij Ster Kozijn aan de Lübeckstraat in Oldenzaal. We adviseren u graag.

Blijf op de hoogte

Meer nieuws