bread-new
Subsidie op duurzaam renoveren
  • Home Blog Subsidie op duurzaam renoveren
Duurzaam-renoveren-kozijn-oe1hoqsxejtg7v65dsh1d2xh3777rooxvfjezm9m80 20 sep 2019

Subsidie op duurzaam renoveren

Goed nieuws als u uw woning wilt verduurzamen: De overheid betaalt voor woningeigenaren maximaal 10.000 euro mee als twee of meer energiebesparende maatregelen uitgevoerd worden. U kiest bijvoorbeeld voor HR++ glas in kunststof kozijnen én vloerisolatie.

 

Deze week hoorden we op Prinsjesdag weer hoe belangrijk de overheid het vindt om Nederlandse huishoudens en bedrijven stap voor stap van het gas af te krijgen en meer gebruik te laten maken van duurzame warmte. Dit bespaart energie en dringt de CO-uitstoot terug. De overheid helpt ons erbij met de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Maar let op: op is op.

Subsidiekraan staat open

 

Deze subsidie is in 2016 al in het leven geroepen, maar de subsidiepot was razendsnel leeg. Met het oog op de toekomst is de subsidiekraan weer opengezet en is de pot aangevuld met 84 miljoen euro. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet u eigenaar zijn van de woning én moet het uw hoofdverblijf zijn. Of worden na renovatie. De subsidiepot voor VvE’s was nog niet helemaal leeg, maar is toch aangevuld met 12 miljoen euro.

Energie Kozijn

 

De SEEH voor eigenaar én bewoner loopt vanaf 15 augustus 2019 tot en met 31 december 2020. Zorg dat u op een slim moment renoveert. Ster Kozijn heeft er al op voorgesorteerd door begin dit jaar het Energie Kozijn te introduceren. Het Energie Kozijn valt onder een passief kozijn. Het is dan ook een combinatie van twee besten: een Schüco profiel met 7 isolatiekamers in combinatie met triple glas. De profielen van dit Hollands Blok en Hollands Facet profiel is extra diep waardoor triple glas er makkelijk inpast. Een beter isolerend kozijn is momenteel niet verkrijgbaar. Vanzelfsprekend kunt u hier ook gewoon HR++ glas in plaatsen.

HR++ glas in alle typen kozijnen

 

Mocht u het Hollands Accent profiel van Schüco mooier vinden, dan is ook dat een prima optie voor HR++ glas. De uitstraling, de kleur, de structuur, de vorm van een kozijn…. U kunt werkelijk alle kanten met ons op.

Energiebespaarlening

 

Behalve een grote pot subsidie krijgen huiseigenaren die willen verduurzamen ook de mogelijkheid tegen gunstige tarieven te lenen. Daar is de Energiebespaarlening voor. U lost de lening af met het geldt dat u dankzij isolerende kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien overhoudt op uw energierekening.

Verduurzamen zonder te sparen

 

Wie weet heeft u recht op meer subsidies. Dat ligt aan uw situatie en de gemeente waarin u woont. Check hiervoor de Energiesubsidiewijzer. Met een beetje geluk kunt u verduurzamen zonder te sparen of het eigen geld aan te spreken. Waar wacht u nog op? Voor HR++ glas of triple glas en bijbehorende kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien weet u ons te vinden. Tot snel in de showroom.

Blijf op de hoogte

Meer nieuws