bread-new
Een aluminium schuifpui vervangen door een kunststof schuifpui
  • Home Blog Een aluminium schuifpui vervangen door een kunststof schuifpui
4-pe47tzlkga8t2gzeyt86oqd5fctbc3irqpkpu23s1s 05 okt 2021

Een aluminium schuifpui vervangen door een kunststof schuifpui

“Als mijn vrouw vooraf had kunnen zien hoe een aluminium schuifpui vervangen kan worden door een kunststof schuifpui, hadden we daar al veel eerder voor gekozen,” denkt meneer Evers uit Hengelo. Daarom maakte hij een kort en bondig filmpje van de plaatsing van zijn onderhoudsarme schuifpui. Zo kunnen anderen zien hoe makkelijk dit gaat.

Achteraf blijkt het inderdaad een fluitje van een cent om een oude aluminium schuifpui te vervangen door een kunststof hefschuifpui. Zo is duidelijk terug te zien op het filmpje. De familie Evers was helemaal klaar met hun oude schuifpui. “Deze isoleerde niet goed meer en was bovendien erg zwaar in gebruik,” vertelt Henry Evers. Maar voor een nieuwe schuifpui kiezen, geeft weer zo’n gedoe. Althans, dat dacht hij. Maar dat viel reuze mee, binnen een paar uurtjes was de oude pui eruit en zat de nieuwe erin.

Goede samenwerking met Ster Kozijn

 

Aan de voorzijde van de patiowoning liet de familie een paar jaar geleden al alles vervangen door kunststof kozijnen en kunststof ramen. Zelfs de gevelbekleding is van onderhoudsarm Keralit. Een bewuste keuze zowel qua onderhoud als qua energiebesparing. “De samenwerking met Ster Kozijn is eerder zó goed bevallen dat er geen enkele twijfel was welke showroom we gingen bezoeken toen we een alternatief zochten voor onze oude aluminium schuifpui.”

Openslaande tuindeuren

 

De familie heeft nog even gedacht aan openslaande tuindeuren. “Maar een schuifpui is hier veel logischer. Behalve dat tuindeuren veel ruimte innemen in de tuin was het ook van binnenuit gezien niet handig om de deuren precies middenin te hebben. Ik wilde de middenloop juist vrijhouden.”

Nooit meer schilderen

 

“Net als een paar jaar eerder, verliep ook nu de samenwerking met Ster Kozijn op rolletjes,” denkt Henry terug. Hij kijkt ernaar uit dat hij nu ook aan de achterzijde voortaan geen onderhoud meer heeft. “Ideaal. Zowel aan de voorzijde van de woning als aan de achterzijde is alles keurig in de dezelfde RAL-kleur afgewerkt. Met een houtuitstraling, maar ik hoef de kozijnen nooit meer te schilderen.”

Mooi avontuur met Ster Kozijn

 

Het was weer een mooi avontuur met Ster Kozijn, want de schuifpui werd met een hijskraan over het huis de achterplaats op getild. Omdat alles vooraf keurig opgemeten was, zat deze er zo in. Inmiddels openen en sluiten meneer en mevrouw Evers hun schuifpui met een pinkbeweging.

Wilt u ook uw schuifpui vervangen? Bezoek onze showroom in Oldenzaal

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een onderhoudsarme schuifpui of isolerende openslaande tuindeuren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek onze showroom aan de Lübeckstraat in Oldenzaal.

Blijf op de hoogte

Meer nieuws