bread-new
Kunststof kozijnen van moeder op dochters
  • Home Blog Kunststof kozijnen van moeder op dochters
Generaties-blog-Fam-Thoma-p91md0os7p4d3h07dpzen9kzmhqyjje82ux5h9yksg 22 apr 2021

Kunststof kozijnen van moeder op dochters

Ster Kozijn plaatste ruim 20 jaar geleden kunststof kozijnen bij de familie Thoma in Enschede. Eigenaar Stef Muntel herinnert zich nog de vier dochters die in de voorkamer zaten te spelen toen hij de kozijnen verving.

De familie was zeer tevreden over het eindresultaat. Onderhoudsarme matte witte kunststof kozijnen op de tweede verdieping sieren het huis nu nog. Ze vonden het zó prettig dat het schilderen verleden tijd was bij de nieuwe kunststof ramen en deuren dat een paar jaar geleden nog een paar draaikiep ramen op de beneden verdieping volgden. “Hout vullen en schilderen was steeds zo’n gedoe,” denkt mevrouw Thoma terug. “Ik ben blij dat ik er nu helemaal van af ben.” Ze stelt: “Wat Stef zegt, klopt écht: Hij zegt wat hij doet en doet wat hij zegt.”

Kunststof kozijnen voor generaties

 

Inmiddels hebben twee (van de vier) dochters zelf een huis gekocht. Toen de kozijnen aan vervanging toe waren wilde een van de dochters ook van die onderhoudsarme en isolerende kunststof kozijnen die haar ouders hebben. Moeder wist raad: Ga naar Stef, dan komt alles goed! ‘Hier werken prettige mensen die hard werken en alles keurig netjes achterlaten,’ wist ze.

Keuze uit 150 kleuren

 

Ook de oudste dochter is blij met haar kunststof kozijnen, met horren. Waar haar ouders 20 jaar geleden nog vast zaten aan wit en glad kunststof, heeft zij nu keuze uit 150 kleuren in een mat, metallic of houtnerf structuur. Ze koos voor een crèmekleurige houtstructuur. Dankzij de verdiepte profielen en de Hollandse Hoek lijkt het geheel van hout. Het verborgen beslag is ideaal. De jongste dochter is binnenkort aan de beurt. Ook zij zet de familietraditie door en vervangt haar houten kozijnen voor kunststof. Natuurlijk weer via Ster Kozijn.

Dit artikel over Kunststof kozijnen voor generaties verscheen ook in de Ster Kozijn Jubileumkrant.

Blijf op de hoogte

Meer nieuws