bread-new
Koele kunststof kozijnen tegen de hitte
  • Home Blog Koele kunststof kozijnen tegen de hitte
kunststof-kozijnen-tegen-de-hitte-ouafzh9iifu22egl851cfi82qn12q84dfsgi4hpry8 21 aug 2020

Koele kunststof kozijnen tegen de hitte

Wát was het heet hè? Zelfs een ventilator kon de afgelopen weken weinig meer voor u betekenen. Hoe zorgt u er in de toekomst voor dat u tijdens een hittegolf een prettig binnenklimaat behoudt?

 

Dit is een belangrijke vraag, want de komende jaren zijn de extreme temperaturen die (hopelijk) achter ons liggen meer regel dan uitzondering. Het kán niet de bedoeling zijn dat u na iedere zomervakantie oververmoeid aan het werk moet doordat u in een snikhete woning een slaaptekort hebt opgebouwd.

Houd het (hoofd) koel

 

De meeste woningen zijn niet goed voorbereid op het veranderende klimaat. De zon brandt zich via de (vaak oude) houten kozijnen een weg naar binnen. Als de temperatuur eenmaal oploopt binnen, is het haast niet meer koel te krijgen. Lastig, zeker nu er veel vanuit huis gewerkt wordt. De kunst is om te voorkómen dat de warmte een kans krijgt, maar hoe? Simpel, met kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien. En voor mensen die nachtdiensten draaien: inclusief rolluiken.

Kunststof kozijnen met rolluik

 

Onze kozijnprofielen hebben maar liefst zeven isolatiekamers die in de Select Windows fabriek rondom versterk zijn met staal. Onze op maat gemaakte kozijnen worden niet warm of koud van de weersinvloeden. Doordat zij zich niets aantrekken van de hitte of de hoeveelheid regen, blijven ze sterk. U houdt daardoor gemakkelijker de zon en de warmte buiten. Voor iedereen fijn, maar vooral voor de uitslaper, nachtwerker en thuiswerker natuurlijk. Dat is wel even een ander verhaal dan houten kozijnen. Deze rotten als er vaak een felle zon op staat en er regelmatig enorme plensbuien tegenaan klappen. De isolatie is dan zowel ’s zomers als in de winter ver te zoeken.

Duurzaam renoveren,

 

U kiest de kleur en structuur die u wenst. Zelfs zwarte kunststof kozijnen in een houtnerf structuur zijn een optie, maar let wel: donkere kozijnen trekken nu eenmaal meer warmte aan dan lichte. Dat is bij kunststof kozijnen niet anders dan bij houten kozijnen. Het helpt ook als u rondom de woning geen stoeptegels heeft maar kiest voor begroeiing. Denk ook eens aan een groen dak als u duurzaam renoveert. Zonwerend glas in kunststof kozijnen is helemaal het summum. Als u meerdere isolerende maatregelen treft, is de kans groot dat u in aanmerking komt voor subsidie.

Koele kozijnen

 

Leer van het verleden en voorkom volgend jaar de hitte-ellende. Kom nú in actie! Kies onderhoudsarme, sterk isolerende kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien in de kleur en structuur die u wenst. U kunt voortaan na de zomervakantie fris en fruitig uw werk hervatten. En weet u wat: een goed klimaat in uw woning komt gegarandeerd de sfeer in huis ten goede.

Het belang van ventilatie

 

Laat u in de showroom aan de Lübeckstraat in Oldenzaal informeren wat onze kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien voor u kunnen betekenen. Pik het onderwerp ‘ventilatie’ direct mee, want zonder ventilatie geen isolatie. Zéker niet in coronatijd!

Blijf op de hoogte

Meer nieuws