Ster Kozijn Oldenzaal - kunststof kozijn - isoleren

Isoleren is ventileren

Onderhoudsarme kozijnen isoleren erg goed. Er lekt amper energie naar buiten. Maar let op: waar u isoleert moet u ook ventileren. Want waar de warmte niet door de kieren een weg naar buiten kan vinden, komt er ook geen ‘frisse’ lucht binnen.

Raam openen

De ‘frisse’ lucht die belangrijk is voor een gezond binnenklimaat kwam vroeger door de kieren de woning binnen. Dat kan niet meer nu alles zo goed geïsoleerd is. Een raam open zetten, vinden we zonde. We hebben per slot van rekening niet voor niets isolerende kozijnen, ramen en deuren aangeschaft.

Gebrekkige ventilatie slecht voor gezondheid
Met een raam open verliest u energie, maar tóch is dit noodzakelijk voor de gezondheid. Hierdoor krijgen we versie lucht binnen (zuurstof) en kan de Co2, het vocht en ongewenste geurtjes afgevoerd worden.  Gebrekkige ventilatie tast de kwaliteit van lucht aan en kan nadelige gevolgen hebben voor de levensduur van uw woning én de gezondheid van u en uw gezinsleden.

Zorg voor continue luchtstroom

Heeft u weleens hoofdpijn? Of gaapt u vaak? Zet dan maar eens een raam open. Uit onderzoek blijkt dat het slecht is gesteld met de luchtkwaliteit in de gemiddelde woning. De slechte luchtkwaliteit op scholen en kantoren hebben een aantoonbaar negatief verband met het leveren van prestaties en ziekteverzuim. Af en toe een raam openzetten is goed om even lekker door te luchten. Maar dat is iets anders dan ventileren wat u continu moet doen. Een ventilatierooster dienst voor een continue luchtstroom.

Klepraam en draaikiepraam

Stef Muntel van Ster Kozijn vertelt: Het is goed om te kijken waar u een ventilatierooster plaatst. Het is namelijk niet nodig om ‘op de tocht’ te zitten.” Als u niet van ventilatieroosters houdt, kun u ook een draaikiepraam openzetten. “Onze draaikiepramen hebben standaard vier ventilatiestanden. Zo kunt u behalve luchten ook prima ventileren,” weet Stef en gaat verder: “U kunt ook kiezen voor  het parallelle ventilatiebeslag waarbij er een ventilatiestand van 6 millimeter rondom ontstaat. Dit raam voldoet in openstaande toestand aan de strenge eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen, zelfs als u niet thuis bent,” weet hij.

Isoleren is ventileren - Ster Kozijn Oldenzaal

Ramen open, verwarming uit

Even de ramen tegenover elkaar openzetten is uitstekend om het vocht uit het huis te halen, de vuile lucht te verwijderen en schone lucht binnen te halen. Vergeet niet de ramen na een half uur weer dicht te doen anders verstoort het luchten uw ventilatie. Tip: zet de verwarming even uit als u de ramen openzet. Het is zonde als u voor de buitenlucht stookt!

Ster Kozijn adviseert

Zet u vaak het raam in de badkamer open nadat er gedoucht is? Bij koud weer kunt u dat beter niet doen. De kou die u binnenhaalt, zorgt júist voor schimmel. Gebruik liever mechanische ventilatie of een ventilatierooster in uw badkamerraam.

Laat u vrijblijvend informeren

Bent u voornemens onderhoudsarme kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui te plaatsen? Laat u dan in de showroom van Ster Kozijn aan de Lübeckstraat in Oldenzaal vrijblijvend informeren. Vraag vooral ook naar ventilatie. Dan kunt u direct op de juiste plekken ventilatieroosters in de kunststof kozijnen laten plaatsen.

Zullen we gelijk een afspraak maken?