bread-new
Hoe kunt u snel en slim isoleren?
 • Home Blog Hoe kunt u snel en slim isoleren?
Warmte-isolatie-Sterkozijn-oi3rkandg4zakjwyo4xfyczisp5jb0lzjhs97imzeo 13 dec 2019

Hoe kunt u snel en slim isoleren?

Om er deze winter warmpjes bij te zitten, is het verstandig uw woning te isoleren. Onze ervaring is namelijk dat veel mensen voor de mussen stoken. Wat is er in uw woonsituatie te verbeteren en hoe pakt u dat aan? Ster Kozijn geeft u tips en trucs om snel en slim te isoleren.

 

Kijk eerst uit welk jaar uw woning komt. Woningen van ná het jaar 2000 zijn voorzien van vloer- dak- en gevelisolatie. Dit betekent niet dat u er per definitie warmpjes bij zit. Winst is te halen uit het vervangen van uw houten kozijnen. Hout reageert namelijk op weersinvloeden zoals warmte, kou en vocht. Hierdoor sluiten houten kozijnen op den duur niet meer goed. Ook het glas is vaak een tochtgat.

Nul op de meter

 

In tegenstelling tot houten kozijnen sluiten kunststof kozijnen op dag 1 nog net zo goed als over 30 jaar. Bovendien isoleren ze als een malle. Onze nieuwste generatie onderhoudsarme kozijnen hebben maar liefst zeven isolatiekamers. Samen met het juiste isolatieglas komt u op een U-waarde van 0,88 W/m2K. U bent goed op weg naar nul op de meter. Ook zonnepanelen en een warmtepomp behoren natuurlijk tot de mogelijkheden.

Energiezuiniger wonen

 

Hoe staan woningen er in het algemeen voor als deze gebouwd zijn tussen 1992 en 2000? Dak- en gevelisolatie is vaak toegepast. Met vloerisolatie zet u een goede stap naar energiezuiniger wonen en natuurlijk geldt ook bij deze woningen: kunststof kozijnen met HR++ isolatieglas of tripleglas.

Na-isolatie

 

Woningen gebouwd tussen 1975 en 1991hebben meestal een matige spouw- en dakisolatie. Vaak van slechte kwaliteit. Dit vraagt om na-isolatie. Dit is niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet voor woningen tot 1980. De woningen zijn weliswaar voorzien van een spouwmuur, maar of je deze kunt na-isoleren is de vraag. Vroeger vulden ze de spouwmuur namelijk nog weleens op met bouwpuin.

Kozijnkleur op basis van stijl van de woning

 

Woningen van voor 1975 zijnzelden geïsoleerd. Dat merkt u doordat de muren koud aanvoelen en u kunt last hebben van optrekkend vocht. U kunt vrij eenvoudig na-isoleren. Dat geldt voor zowel de vloer, het dak en de gevel als voor kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien. U kiest de kozijnkleur op basis van de stijl van uw woning. Vergeet het isolatieglas niet!

Voordelen van goede isolatie:

  • Wooncomfort stijgt
  • Woningwaarde stijgt
  • Energierekening daalt
  • Gezonder woonklimaat
  • U bent energiebewust bezig

Tal van subsidies, stimuleringspremies en bespaarleningen

 

Een groot deel van uw energieverbruik wordt bepaald door de kozijnen. Merkt u dat u beetje bij beetje steeds meer betaalt aan uw energieleverancier? Dan zijn kunststof kozijnen een goede investering voor u. Gelukkig hoeft u niet alles alleen op te hoesten. In veel gevallen kunt u gebruikmaken van de SEEH, de Energiebespaarlening, een stimuleringspremie voor Nul op de Meter of Meer met Minder. We vertellen u graag meer over subsidies op duurzaam renoveren.

Bezoek de showroom

 

Omdat kozijnen het grootste tochtgat zijn, adviseren we u in alle gevallen te kiezen voor kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien met HR++ glas of triple glas. Zo creëert u een Energie Kozijn en zit u er in de toekomst gegarandeerd warmpjes bij. We ontmoeten u graag aan de Lübeckstraat in Oldenzaal!

Blijf op de hoogte

Meer nieuws