bread-new
Extra veel daglicht met een onderhoudsarme schuifpui
  • Home Blog Extra veel daglicht met een onderhoudsarme schuifpui
210519_Ster-Kozijn_Fam-Cammeraat_-2_LR-p9v8cosaasipb07dfbdiasseveyj3z54ksby0bz0zk 03 jul 2021

Extra veel daglicht met een onderhoudsarme schuifpui

Hoe kun je de ruimte in je woning zo optimaal mogelijk benutten. Doordat Ster Kozijn al 25 jaar overal over de vloer komt en exact weet wat er allemaal mogelijk is op dit gebied, weten ze als geen ander hoe ze woningen optisch groter moeten maken en hoe ze zo’n traject aanvliegen.

Wouter Cammeraat wist bij de aanschaf van zijn woning in 2016 al dát hij de ruimte optimaler wilde benutten, maar hoe precies is in de loop der jaren gegroeid. “We wilden eerst de woning betrekken, voelen en bekijken hoe het zou bevallen.” Groot pluspunt is dat de zwager van Wouter, Marnix Brinks, bedrijfsleider is bij Ster Kozijn en al regelmatig van gedachten wisselde met Wouter en Hanneke.

Onderhoudsarme schuifpui van 4 meter

 

Tegen de achterpui stond voorheen de keuken waarbij twee vaste ramen uitzicht naar de tuin boden. Dit is nu vervangen door een onderhoudsarme schuifpui van vier meter. Wouter licht toe: “Een deel van twee meter is het schuifdeel, het andere deel van 2 meter is een vast deel. Elk deel bestaat uit twee horizontale stijlen zodat er per deel drie vlakken ontstaan.” De pui zorgt voor een enorme hoeveelheid licht voor deze geschakelde woning in Enschede. Aan de zijkant is een kunststof schuurdeur geplaatst die toegang biedt tot de inpandige fietsenschuur. Over het belang van kunststof hoefde Wouter niet overtuigd te worden. Dat had hij zowel bij Marnix thuis als bij zijn schoonouders al gezien.

Matzwarte woonkeuken

 

Ook al gaf Marnix een goed beeld van hoe het zou kunnen worden met een nieuwe achterpui, het is natuurlijk belangrijk om in de showroom met eigen ogen de mogelijkheden te bekijken. Wouter vindt de kleur antraciet prachtig. “De donkerdere kleurstelling sluit mooi aan bij onze matzwarte woonkeuken met kookeiland. Zeker ook omdat de tussendeur van de keuken naar de huiskamer zwart is met glas erin.”

Schuifpui binnen een dag geplaatst

 

Toen het ei eenmaal gelegd was voor een kunststof schuifpui, zat alles er zo in. “Binnen een dag was het eindresultaat al een feit. Ongekend hoe snel dat gaat. Het was nog even spannend met de enorme wind op de dag van plaatsing. De schuifpui moest namelijk met een hijskraan achter het huis getild worden,” denkt Wouter terug. “Je merkt ook op dat vlak de ervaring die ze bij Ster Kozijn hebben. Zij hadden duidelijk vaker met dit bijltje gehakt.”

Ruimtelijk beeld

 

Wouter en Hanneke zijn zeer blij met het resultaat. “Het is prachtig geworden: 4 meter glas met horizontale tussenstijlen. Het extra daglicht dat nu binnenkomt, zorgt voor een gevoel van ruimte. Maar ook het idee dat je zo van binnen naar buiten loopt als de pui openstaat, geeft een veel ruimtelijker beeld. Niet te vergelijken met de muur met twee ramen die er eerder in zaten.”

Dit artikel over de onderhoudsarme hefschuifpui van de familie Cammeraat verscheen ook in de Ster Kozijn Jubileumkrant.

Blijf op de hoogte

Meer nieuws