bread-new
“We kozen voor een bedrijf met een flinke staat van dienst”
  • Home Blog “We kozen voor een bedrijf met een flinke staat van dienst”
210519_Ster-Kozijn_Fam-Huis-int-Veld_-3_LR-p9zw1awbo66tcpoou6boyzbjin97tj2yv94bcnfao0 12 jul 2021

“We kozen voor een bedrijf met een flinke staat van dienst”

“Ik stond al klaar met m’n verfspullen om de dakkapel te schilderen, maar ik heb me snel weer omgedraaid toen ik zag in wat voor staat de kozijnen verkeerden. Hier was geen beginnen aan. Toen ben ik gaan kijken wat het zou kosten om de dakkapel met kozijnen te renoveren en wat ik kwijt zou zijn als ik ze zou vervangen. Die berekening was snel gemaakt.”

Guido Huisintveld uit Borne was oplettend toen hij een betrouwbare partij zocht. “De kunststof kozijnenmarkt is een markt waar veel gebeurt, waar veel handel zit. Je moet dus goed kijken met wie je in zee gaat. We zijn bij meerdere partijen geweest, maar we kozen voor Ster Kozijn: een bedrijf met een flinke staat van dienst.”

Showroom in Oldenzaal

 

Guido denkt terug: “Na wat bezoekjes aan de showroom en een bezoek van de adviseur bij ons thuis, maakten we een plan van aanpak. Wat is mooi en wat is het beste om te doen? De mensen van Ster Kozijn zijn ervaren en hebben er kijk op. Ze doen de hele dag niet anders. Dat merk je. Ze regelen zelfs de juiste verklaringen voor het aanvragen van de subsidie.”

Alles in één keer

 

“Behalve de betrouwbaarheid die we daar voelden, is het ook nog eens een partij waar we alles in één keer onder konden brengen. Ik voelde aan alles dat de klus bij dit bedrijf helemaal goed zou komen en als er iets onverwachts op het pad zou komen, zij zaken gewoon oplossen in plaats van bakkeleien. De klant staat daar écht voorop.”

Dakkapel

 

Voor de dakkapel ging de familie een stapje verder dan vooraf gedacht. Guido licht toe: “Als er dan toch een hijskraan zou komen, konden we het net zo goed gelijk helemaal top doen. We kozen voor een dakkapel van 5,5 meter. Het is niet alleen de ruimte wat de zolder een metamorfose heeft gegeven, het is vooral de hoeveelheid licht die een dakkapel met zich meebrengt. Dat merk je een verdieping lager nóg. Doordat we de overloop op zolder erbij hebben betrokken, hebben we nu zelfs behalve twee kamers op zolder ook nog eens een ruime overloop.”

Zonwering

 

Guido wist toen hij in 2016 zijn hoekwoning uit de jaren 70 in Borne kocht dat er groter onderhoud nodig zou zijn. “Behalve een nieuwe dakkapel, hebben we op de slaapkamer drie kozijnen waar nog enkel glas in zat vervangen en hebben we de achtergevel vernieuwd. Het zonnescherm volgt nog vanuit Zon Zonwering.”

Aluminium openslaande deuren

 

In de achtergevel zat een aluminium schuifpui, maar er was veel sprake van tocht. In plaats van een nieuwe schuifpui, koos de familie voor klassiekere openslaande tuindeuren. “Wat er nu staat, is zó mooi. We hebben gekozen voor zwarte aluminium tuindeuren. Omdat de tuindeuren onderdeel zijn van de woonkeuken wilden we een luxe, stoere en industriële look. Dat is heel goed gelukt. Dankzij de ramen naast de openslaande deuren kunnen we ventileren zonder de tuindeuren open te zetten.”

Onderhoudsarme kozijnen op de slaapkamer

 

Zo belangrijk als de uitstraling van de openslaande deuren is voor de familie Huisintveld zo onbelangrijk vinden ze de kozijn op de bovenverdieping. “Hier hebben we voor glad wit gekozen. Prima voor z’n bovenverdieping. De helft van de tijd zie je de kozijnen niet omdat er een rolluik voor hangt,” vindt Guido.

Goed en mooi werk

 

“We hebben veel keuzes gemaakt, maar Ster Kozijn nam ons aan de hand. Dat moet ook wel want er zijn enorm veel stappen die gemaakt moesten worden. Mijn schoonouders zagen onze aluminium openslaande deuren en hebben exact hetzelfde bij Ster Kozijn besteld. Zo werkt het als je goed en mooi werk levert.”

Dit artikel over de kozijnrenovatie van de familie Huisintveld verscheen ook in de Ster Kozijn Jubileumkrant.

Blijf op de hoogte

Meer nieuws