bread-new
Duurzaam renoveren = energieneutraal wonen
  • Home Blog Duurzaam renoveren = energieneutraal wonen
Duurzaam-renoveren-energieneutraal-wonen-Ster-Kozijn-Oldenzaal-o2fqhxh3n1886gl49zjys7q5046xqhacsp8d3ph8lc 11 dec 2018

Duurzaam renoveren = energieneutraal wonen

Het is de bedoeling dat Nederland in 2050 energieneutraal is. Zowel in bestaande bouw als nieuwbouw. Dit betekent dat er duurzame aanpassingen gedaan moeten worden. Van warmtepompen, zonnepanelen en dakisolatie tot het plaatsen van kunststof kozijnen en natuurlijk het verwijderen van de gasaansluiting in de woning.
Zelfs banken stimuleren woningeigenaren informatie in te winnen over de mogelijkheden voor mogelijkheden om de woning te verduurzamen. “De meeste woningeigenaren hebben meer dan voldoende ruimte binnen hun hypotheek om een flinke verduurzamingsslag in hun woning te maken,” zo liet de Nederlandse Vereniging van Banken deze zomer weten.

Subsidies op kozijnen

 

Veel maatregelen zijn niet eens zo ingrijpend of kostbaar als men denkt. Daarbij zijn er tal van gunstige voordelige financieringsvormen en subsidies en regelingen om de woning te verduurzamen. Ook op lokaal of gemeenteniveau is er vaak iets geregeld. De financiering lost u af met het geld dat u overhoudt van uw energierekening.

Van het gas af

 

Stroom wordt steeds vaker uit duurzame bronnen opgewekt. Met een fossiele brandstof als gas, lukt dat niet. Vanaf 1 juli j.l. mogen nieuwbouwwoningen niet meer op het gas aangesloten worden. Deze woningen hebben enkel stroom die bij voorkeur opgewekt wordt door zonnepanelen, zonneboiler of een warmtepomp. Het is de kunst om de energie die eenmaal is opgewekt, binnenshuis te houden. Om dit voor elkaar te krijgen zijn isolerende kozijnen, het juiste isolatieglas en vloer- en gevelisolatie belangrijk.

Nul op de meter

 

Om te achterhalen welke toepassing in uw situatie wijsheid is en wat het nu eigenlijk daadwerkelijk scheelt in uw maandlasten, hebben gemeenten gezamenlijk een stichting opgericht: Stichting Nul op de Meter. Om het energieverbruik (en dus úw energierekening) te verlagen, werken ze samen met aannemers en installateurs en geven ze de garantie dat maatregelen ook daadwerkelijk leiden tot de afgesproken besparing.

Duurzaam-renoveren-energieneutraal-wonen-Ster-Kozijn-Oldenzaal

Terugverdientijd investering

 

De te verwachten terugverdientijd is bij de keuze natuurlijk van groot belang. Verwacht u niet zo lang in de huidige woning te blijven, kies dan voor spouwmuurisolatie (terugverdientijd 3,3 jaar) in plaats van zonnepanelen (10 jaar). De terugverdientijd van vloerisolatie (9 jaar) en dakisolatie (7 jaar) valt daar tussenin. Kunststof kozijnen met isolatieglas, ramen, deuren of een schuifpui gaan maar liefst 30 jaar mee dus zodra u deze plaatst, stijgt direct uw woning in waarde. Verkoopt u het huis dan kunt u met het verplichte energielabel aantonen hoe energiezuinig uw woning is.

Maak een verstandige verduurzaamheidskeuze

 

Om in 2050 volledig energieneutraal te kunnen wonen in Nederland, kunt u nu al stappen zetten. Heeft u verbouw of renovatieplannen? Zorg dat u de toekomst voor ogen houdt. Ster Kozijn denkt graag met u mee wat in uw situatie een verstandige verduurzaamheidskeuze is. Bezoek de showroom aan de Lübeckstraat dan praten we u vrijblijvend bij.

Blijf op de hoogte

Meer nieuws