bread-new
De zin en de onzin van triple glas
  • Home Blog De zin en de onzin van triple glas
De-zin-en-de-onzin-van-triple-glas-ster-kozijn-oldenzaal-o2fqhunl2j4d7mp7qgc32qfr7yku3dz5sb9wnvlf40 02 nov 2018

De zin en de onzin van triple glas

Alles moet energiezuiniger, maar welke toepassing levert nu ook écht iets op? De overstap van houten kozijnen (waar vroeg of laat de kou en de wind doorheen komt) naar onderhoudsarme kunststof kozijnen heeft zich bewezen. Maar welk glas moet erin?

Wat is triple glas?

 

Vroeger had je enkel glas en waaide je bijna je woning uit. U stookte voor de mussen, dus de energierekening loog er niet om. Gelukkig kwam er dubbelglas, ook wel HR++ glas genoemd. Dit zijn twee ruiten die op een bepaalde afstand luchtdicht met elkaar verbonden zijn zodat er een isolerende ruimte ontstaat. Het verschil tussen een niet isolerende ruit en een isolerende ruit was groot. Inmiddels hebben we triple glas. Triple glas heeft drie isolatielagen en wordt ook wel HR++ triple glas, HR+++ glas, drievoudig glas of driedubbel glas genoemd.

Hoe werkt triple glas?

 

Tussen de drie glasplaten zit stilstaande lucht of edelgas waardoor de ruit nóg beter isoleert. Zelfs 30% beter dan het HR++ glas. De zwarte afstandshouder tussen het glas, de spacer, staat garant van een nóg betere isolatie doordat er geen warmtegeleidende metalen worden gebruikt.

Is triple glas de meerprijs waard?

 

Loont de overstap van dubbel glas naar triple glas? De aanschaf van triple glas is namelijk hoger dan dubbel glas. De energierekening daalt met beter isolerend glas, maar hoe lang is de terugverdientijd? Is bovendien ieder kozijn stevig genoeg het zwaardere triple glas aan te kunnen? En kunt u ook deels dubbelglas en deels triple glas kiezen voor uw woning?

Laat u adviseren in de showroom

 

Er zijn tal van voor- en nadelen aan triple glas. Daarbij is iedere woonsituatie anders. Ster Kozijn adviseert u graag. Kom langs in de showroom aan de Lübeckstraat 36 in Oldenzaal dan laten we u het verschil zien tussen HR++ en triple glas en vertellen we u er alles over. Ook rekenen we u vrijblijvend voor wat de extra kosten van triple glas zijn ten opzichte van HR++ glas.

Blijf op de hoogte

Meer nieuws