bread-new
De folies van kunststof kozijnen
 • Home Blog De folies van kunststof kozijnen
LIGNA-Folies-combi2klein-orp1lhdw4ezo9eivtub5bji8hhc8jswlhqe66jtl1c 28 jun 2020

De folies van kunststof kozijnen

In de verfwinkel wordt u overladen met kleuren, maar wist u dat u voor kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien ook kunt kiezen uit een zeer uitgebreid kleurenpalet? U kunt zélfs nog een keuze maken uit een mat, metallic of een houtnerf afwerking. Het is maar net wat er past bij de stijl van uw woning.

 

Zonder dat u uw kozijnen ooit nog hoeft te schilderen, wordt de kleurfolie van kunststof kozijnen nooit dof. De kleur straalt de gehele levensduur alsof het gisteren nog geschilderd is. Zeker met een LIGNA folie is met het blote oog niet te zien dat het hier om isolerende en onderhoudsarme kunststof kozijnen gaat. Ook gevelbekleding, boeiboorden en dakkapellen kunnen voorzien worden van deze oersterke folie zodat uw woning één geheel is.

Hoe sterk is de folie van een kunststof kozijn?

 

De uv-bestendige en vuilafstotende kleurenfolie zit verlijmd op het Schüco kozijnprofiel dat in de Select Windows fabriek rondom versterkt is met staal. Dit staal zit bij lichte kozijnen om de 30 centimeter vastgeschroefd op het kozijn en bij kozijnen met donkere kleuren om de 20 centimeter. Als de kleurenfolie er in de fabriek eenmaal strak opgezet is, blijft dit de gehele levensduur zo zitten.

Hoe maak ik een kunststof kozijn (niet) schoon?

 

Onderhoudsarme kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien vragen wel íets aan onderhoud. Zo is het verstandig om eens per jaar de sloten te oliën en een doek langs de rubbers te trekken. De kozijnen zelf maakt u tijdens het ramenzemen schoon met een sopje en een zachte spons. Dankzij onze draaikiepramen kunt u van binnenuit zemen.
Belangrijk: maak uw kunststof kozijnen nóóit schoon met bijtende of schurende middelen. Dat gaat ten koste van de folie. Zit er iets op uw kozijn wat u er niet met een sopje vanaf krijgt, neem dan contact met ons op.

Welke zekerheid heb ik als het gaat om kunststof kozijnen?

 

Een isolerend kunststof kozijn gaat tot wel 50 jaar mee. Daarna is het zeker 10 keer recyclebaar. Dat onze kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien van topkwaliteit zijn, blijkt wel uit het VKG-certificaat. Dit is een bewijs dat we voldoen aan de strengste eisen van de Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie. Zonder pardon durven wij dan ook 15 jaar garantie te geven op zowel het kozijn als op de kleur/folie.

Voordelen folies van kunststof kozijnen

  • onderhoudsarm (nooit meer schilderen)
  • uv-bestendig en vuilafstotend
  • 150 kleuren/structuren verkrijgbaar
  • Ook toepasbaar op dakkapellen en gevelbekleding
  • 15 jaar garantie op het kozijn en de kleur/folie
  • kozijn én folie gemaakt in Select Windows fabriek
  • altijd een kleur/structuur die past bij de stijl van de woning

Bekijk onze referentieprojecten

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van onze folies op kunststof kozijnen, ramen, deuren, schuifpuien, dakkapellen of gevelbekleding? Neem dan contact met ons op of bezoek de showroom aan de Lübeckstraat 38 in Oldenzaal. We nemen u ook graag mee naar onze referentieprojecten zodat de mensen die u voorgingen hun ervaring met u kunnen delen.

Blijf op de hoogte

Meer nieuws