bread-new
Meer ruimte met een 9 meter lange dakkapel
  • Home Blog Meer ruimte met een 9 meter lange dakkapel
2020-Dakkapel-Texel-IMG-20201109-WA0047-oyjhezmt5fo71b97shftk7zanotuwg88l7xxf9qw8w 17 nov 2020

9-meter-lange-dakkapel

“Ons familiehuis op Texel werd – met een paar kinderen en diverse kleinkinderen- wat krap. Een dakkapel van 9 meter betekent na de verbouwing 2 grote kamers en een volwaardige badkamer,” vertelt Ingrid Schippers “Wát een extra ruimte.”

In een paar dagen tijd is het dak opengebroken, zijn de dakkapellen opgebouwd en aan elkaar gezet en is alles keurig afgewerkt. Zowel het hele huis als de dakkapellen zijn van kunststof (Keralit) planken voorzien. “De monteurs zijn op het eiland blijven slapen, maar ze hebben niet bepaald vakantie gehad. Ze werkten van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.”

Dakkapel met kunststof kozijnen

 

Ingrid woont met haar man Paul in Hilversum. Sinds 20 jaar hebben ze een recreatiewoning op vakantiepark De Krim op Texel. The place to be voor een bioloog die fotografeert en samen met haar man graag op de golfbaan vertoeft. “We wilden graag een onderhoudsarm huis met meer ruimte realiseren. Daarbij hadden we dakkapellen met kunststof kozijnen op het oog. Analoog aan het huis van de buren. Hoe minder onderhoud, hoe beter. Hout heeft nogal te lijden van de Texelse zilte lucht.”

Keralit gevelbekleding

 

Ingrid had deze verbouwing graag laten uitvoeren door een aannemer op Texel. “Helaas waren diegenen die we op het oog hadden té druk of konden dat niet binnen een paar weken realiseren. Dat is onhandig als het je tweede woning betreft. Het is dan te lang uit de roulatie.” De familie nam contact op met Stef van Ster Kozijn. “Hij had ooit het huis van de buren gedaan. Ook bij Ster Kozijn was het schreeuwend druk, maar Stef kon een en ander op betrekkelijk korte termijn voor ons regelen. Ster Kozijn is geen onbekende op het vakantiepark. In het verleden plaatste hij al meerdere dakkapellen, kunststof kozijnen en Keralit gevelbekleding. Tegelijkertijd met onze dakkapellen plaatste hij iets verderop 2 dakkapellen van elk 3 meter.”

Professionele werkwijze

 

’s Ochtends vroeg kwamen de monteurs van Ster kozijn met enorme diepladers van de boot gereden. Normaal gesproken wordt een dakkapel in z’n geheel geplaatst, maar deze dakkapel was te groot. Het geheel kwam in segmenten: het dak, de voorkant en de zijkanten. Feitelijk zijn het 3 dakkapellen die in 2 stukken aan elkaar gezet zijn. Met een gigantische gloednieuwe hijskraan werden de dakkapellen erop gehesen. Een spectaculair gezicht. De kraan torende boven de Cocksdorp uit.
Inmiddels staat het geheel. Ingrid vertelt: “Zowel de binnenzijde als de buitenzijde is keurig afgewerkt. Een toevallig passerende gepensioneerde aannemer en een aantal eigenaren uit de buurt, waren zeer te spreken over de professionele en degelijke manier van werken van Ster Kozijn.”

Dakkapel met draaikiepramen

 

De kunststof kozijnen in de dakkapel zijn voorzien van draaikiepramen met horren. Voor de raambekleding van het draaikiepraam van de badkamer viel de keuze op Verosol jaloezieën. De zijkant heeft vaste ramen. De bovenverdieping is nu met de kunststof kozijnen en de Keralit gevelbekleding volledig onderhoudsarm. “Nooit meer de trap op om te schilderen,” aldus Ingrid en ze voegt toe: “Met de ramen en deuren op de benedenverdieping wachten we nog even, maar nu eerst genieten van deze enorme verbetering.”,

Wilt u ook meer ruimte op zolder?

 

Neem dan contact met ons op dan nodigen we u uit voor een RIVM-verantwoord bezoek in onze showroom aan de Lübeckstraat in Oldenzaal. We laten u graag kennismaken met diverse modellen onderhoudsarme dakkapellen, maar adviseren u ook graag over kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien van kunststof.

Blijf op de hoogte

Meer nieuws