Inzethor

Inzethor

Eigenschappen

De inzethor is geschikt voor vrijwel alle kunststof en houten draaikiepramen en wordt zonder boren of schroeven in het kozijn geplaatst. De flensdikte is slechts 0,8 mm waardoor de druk op het beslag, bij sluiten van het raam, niet of nauwelijks toeneemt. Tegen een geringe meerprijs zijn ook schuine en getoogde horren leverbaar. Voor getoogde horren dient u een mal aan te leveren.

Meten

Kunststof kozijn: meet de strakke dagopening van het kozijn in de breedte en in de hoogte. Op de millimeter nauwkeurig! Trek hier geen speling van af. KeJe zorgt voor de juiste productiemaat. Houten kozijn: meet de strakke dagmaat van het kozijn in de breedte en in de hoogte. Op de millimeter nauwkeurig! De hoogtemaat wordt bepaald vanaf de bovenkant van de aluminium strip (deze bevindt zich aan de onderzijde
tegen het kozijn). Trek hier geen speling van af. KeJe zorgt voor de juiste productiemaat. Let op: indien de aluminium strip tussen de staande kozijnstijlen gemonteerd zit (waardoor het kozijn aan de binnenkant volledig vlak is), dient u de inzethor te bestellen als zijnde voor een kunststof kozijn! Dit in verband
met de aftrekmaat die KeJe hanteert. Opmerking: bij een hoogte groter dan 1500 mm wordt er altijd een tussenregel gemonteerd.

Plaatsen

De inzethor wordt van binnenuit geplaatst. Eerst wordt de onderkant (daar waar de druppel zit) in het kozijn geplaatst. Vervolgens wordt de hor naar voren gekanteld totdat deze goed in het kozijn geklemd zit (zie tekening). Mocht het raam onverhoopt niet goed meer sluiten, controleert u dan de sluitnokken. Dit zijn excentrisch geplaatste, ronde nokken (aan het draaideel) welke verstelbaar zijn. Hiermee kunt u extra speling creëren.

** Niet mogelijk: indien het kozijn toch te strak sluit om een inzethor te kunnen plaatsen, kunt u voor een
klemhor kiezen.