Klemhor

Eigenschappen

De klemhor is een vaste raamhor welke speciaal is ontwikkeld voor aluminium draaikiepramen. Wordt, zonder boren of schroeven, aan de buitenkant tegen het kozijn geplaatst en bevestigd door middel van uiterst dunne, roestvrijstalen, klemmen (verkrijgbaar in 5, 10, 17 en 23 mm). Hierdoor zal de druk op het beslag niet toenemen wanneer het raam gesloten wordt. De klemhor wordt van binnenuit geplaatst. Aan de binnenzijde tegen het profiel zit een zachte borstel wat zorgt voor een perfecte afdichting op het kozijn.

Meten

Aluminium vlak kozijn: meet de strakke dagopening van het kozijn in de breedte en in de hoogte. Tel hier niets bij op! KeJe zorgt voor de juiste productiemaat. Meet ook de dikte (A) van het kozijn (zie tekening). Dit is nodig voor het bepalen van de juiste klem. De klemmen zijn 5, 10, 17 of 23 mm diep. Geef op het bestelformulier aan dat het om een vlak kozijn gaat.

**Let op: het kan zijn dat het draaideel van het raam voorzien is van een lekdorpel / afwateringsneus. In dat geval is plaatsing van een klemhor niet mogelijk.

Aluminium verdiept kozijn: meet de strakke dagopening van het kozijn in de breedte en in de hoogte. Tel hier niets bij op! KeJe zorgt voor de juiste productiemaat. Meet ook de dikte van het kozijn. Dit is nodig voor het bepalen van de juiste diepte van de klem. Geef op het bestelformulier aan dat het om een verdiept kozijn gaat.

**Let op: het kan zijn dat het draaideel van het raam voorzien is van een lekdorpel / afwateringsneus of van een ventilatierooster. In dat geval is plaatsing van een klemhor niet mogelijk.