bread-new
Onderhoudsarme dakkapel in Borne

Onderhoudsarme dakkapel in Borne

Guido Huisintveld uit Borne was oplettend toen hij een betrouwbare partij zocht. “De kunststof kozijnenmarkt is een markt waar veel gebeurt, waar veel handel zit. Je moet dus goed kijken met wie je in zee gaat. We zijn bij meerdere partijen geweest, maar we kozen voor Ster Kozijn: een bedrijf met een flinke staat van dienst.”

 

“Ik stond al klaar met m’n verfspullen om onze oude dakkapel te schilderen, maar ik heb me snel weer omgedraaid toen ik zag in wat voor staat de kozijnen verkeerden. Hier was geen beginnen aan. Toen ben ik gaan kijken wat het zou kosten om de dakkapel met kozijnen te renoveren en wat ik kwijt zou zijn als ik ze zou vervangen. Die berekening was snel gemaakt.”

 

Onderhoudsarme dakkapel

 

Voor de dakkapel ging de familie een stapje verder dan vooraf gedacht. Guido licht toe: “Als er dan toch een hijskraan zou komen, konden we het net zo goed gelijk helemaal top doen. We kozen voor een dakkapel van 5,5 meter. Het is niet alleen de ruimte wat de zolder een metamorfose heeft gegeven, het is vooral de hoeveelheid licht die een dakkapel met zich meebrengt. Dat merk je een verdieping lager nóg. Doordat we de overloop op zolder erbij hebben betrokken, hebben we nu zelfs behalve twee kamers op zolder ook nog eens een ruime overloop.”