feed

star9.2/10

143 Reviews

sm1 sm2 sm3

Wat is het verschil tussen kunststof en aluminium kozijnen?

Categorie: Home FAQ

Kunststof en aluminium kozijnen zijn beide populaire materialen voor ramen en deuren. Hier zijn enkele van de belangrijkste verschillen tussen de twee:
1. Materiaal: Kunststof kozijnen zijn gemaakt van PVC, terwijl aluminium kozijnen gemaakt zijn van metaal.
2. Isolatie: Kunststof kozijnen bieden betere thermische isolatie dan aluminium kozijnen. Dit betekent dat ze beter bestand zijn tegen warmteoverdracht en dat ze in de winter de warmte in huis beter vasthouden, wat kan leiden tot lagere stookkosten. En in de zomer blijft het koeler in huis.
3. Onderhoud: Kunststof kozijnen hebben minder onderhoud nodig dan aluminium kozijnen, omdat ze niet roesten of corroderen. Ze zijn ook gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden.
4. Stijl: Aluminium kozijnen hebben meestal een slanker profiel dan kunststof kozijnen, waardoor ze geschikt zijn voor moderne of minimalistische ontwerpen.
5. Prijs: Kunststof kozijnen zijn doorgaans goedkoper dan aluminium kozijnen.
6. Milieu: Zowel Kunststof als Aluminium is een recyclebaar materiaal, maar het productieproces van aluminium kozijnen vergt meer energie dan dat van kunststof kozijnen, wat de impact op het milieu kan vergroten.
7. Duurzaamheid: Beide materialen zijn duurzaam en gaan lang mee, maar aluminium kozijnen zijn over het algemeen iets sterker en bestand tegen beschadiging. Kunststof kozijnen kunnen na verloop van tijd verkleuren of vervormen door blootstelling aan de zon en extreme temperaturen.
Het beste materiaal voor jouw kozijnen hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en de specificaties van je woning. Overweeg de bovenstaande factoren bij het maken van je keuze.
Voor meer info zie:

Aluminium kozijnen versus houten kozijnen

Kunststof kozijnen versus houten kozijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 3 =