Inzetplisséhor Ziza

Eigenschappen

De inzetplisséhor Ziza is een inzethor welke voorzien is van geplisseerd gaas, vergelijkbaar met de plissédeur en is geschikt voor vrijwel alle kunststof en, in mindere mate, houten draaikiepramen. Wordt zonder boren of schroeven in het kozijn geplaatst. De flensdikte is slechts 0,8 mm. De inzetplisséhor Ziza heeft geïntegreerde handgrepen in de treklijsten. De treklijsten zijn voorzien van het unieke vergrendelsysteem, waardoor de Ziza in elke gewenste stand gepositioneerd kan worden. Bediening is van boven naar beneden en van beneden naar boven. Indien zijwaartse bediening gewenst is, dient u dit duidelijk te vermelden bij uw bestelling.

Meten

Kunststof kozijn: meet de strakke dagopening van het kozijn in de breedte en in de hoogte. Op de millimeter nauwkeurig! Trek hier geen speling van af. KeJe zorgt voor de juiste productiemaat. Houten kozijn: meet de strakke dagmaat van het kozijn in de breedte en in de hoogte. Op de millimeter nauwkeurig! De hoogtemaat wordt bepaald vanaf de bovenkant van de aluminium strip (deze bevindt zich aan de onderzijde tegen het kozijn). Trek hier geen speling van af. KeJe zorgt voor de juiste productiemaat. Let op: indien de aluminium strip tussen de staande kozijnstijlen gemonteerd zit (waardoor het kozijn aan de binnenkant volledig vlak is), dient u de inzetplisséhor te bestellen als zijnde voor een kunststof kozijn! Controleer vooraf of het raam genoeg speling heeft om een inzetplisséhor te kunnen plaatsen. U kunt hiervoor eventueel eenstukje profiel van een inzethor gebruiken.

Plaatsen

De inzetplisséhor Ziza wordt van binnenuit geplaatst. Eerst wordt de onderkant in het kozijn geplaatst. Vervolgens wordt de hor naar voren gekanteld totdat deze goed in het kozijn geklemd zit. Mocht het raam onverhoopt niet goed meer sluiten, controleert u dan de sluitnokken. Dit zijn excentrisch geplaatste, ronde nokken (aan het draaideel) welke verstelbaar zijn. Hiermee kunt u extra speling creëren.

**Let op: het kan zijn dat het draaideel van het raam voorzien is van een lekdorpel/afwateringsneus of van een ventilatierooster. Hierdoor is het mogelijk dat het raam niet gesloten kan worden wanneer een inzetplisséhorgeplaatst wordt. Een lekdorpel of een ventilatierooster mag maximaal 15 mm uitsteken.