Inzetrol horren

 

Eigenschappen

De inzetrolhor is een inzethor en rolhor in een. Geschikt voor vrijwel alle kunststof- en houten draaikiepramen en wordt zonder boren of schroeven in het kozijn geplaatst. De flensdikte is slechts 0,8 mm waardoor de druk op het beslag, bij sluiten van het raam, niet ofnauwelijks toeneemt. Sluiten gebeurt dmv een schuifsluiting: schuifjes aan beide uiteinden van de treklijst schuiven in een uitsparing onder in de zijgeleider. Dit zorgt ervoor dat de treklijst onwrikbaar vergrendeld zit. De zijgeleiders zijn 29 mm breed , het gaas loopt in een spoor van 17 mm breed waardoor uitwaaien ervan tot een minimum wordt beperkt.

Meten

Kunststof kozijn: meet de strakke dagopening van het kozijn in de breedte en in de hoogte. Op de millimeter nauwkeurig! Trek hier geen speling van af. KeJe zorgt voor de juiste productiemaat. Houten kozijn: meet de strakke dagmaat van het kozijn in de breedte en in de hoogte. Op de millimeter nauwkeurig! De hoogtemaat wordt bepaald vanaf de bovenkant van de aluminium strip (deze bevindt zich aan de onderzijde tegen het kozijn). Trek hier geen speling van af. KeJe zorgt voor de juiste productiemaat. Let op: indien de aluminium strip tussen de staande kozijnstijlen gemonteerd zit (waardoor het kozijn aan de binnenkant volledig vlak is), dient u de inzetrolhor te bestellen als zijnde voor een kunststof kozijn! Dit in verband met de aftrekmaat die KeJe hanteert.

Plaatsen

De inzetrolhor wordt van binnenuit geplaatst. Eerst wordt de onderkant (daar waar de druppel zit) in het kozijn geplaatst. Vervolgens wordt de hor naar voren gekanteld totdat deze goed in het kozijn geklemd zit (zie tekening). Mocht het raam onverhoopt niet goed meer sluiten, controleert u dan de sluitnokken. Dit zijn excentrisch geplaatste, ronde nokken (aan het draaideel) welke verstelbaar zijn. Hiermee kunt u extra speling creëren.

**Let op: het kan zijn dat het draaideel van het raam voorzien is van een lekdorpel/afwateringsneus. Hierdoor is het mogelijk dat het raam niet gesloten kan worden wanneer de rolhor naar beneden is gerold. In dat geval kunt u aangeven dat de treklijst omgedraaid moet worden. U kunt dit op het bestelformulier invullen in de kolom referentie /klantnaam. Indien het draaideel voorzien is van een ventilatierooster, is plaatsing van een inzetrolhor niet mogelijk.

**Niet mogelijk: het is niet mogelijk een inzetrolhor te plaatsen in een kozijn die is voorzien van een zogeheten ‘opgedikte vleugel’ of van een ventilatierooster. Het raam zal dan niet gesloten kunnen worden.