Rolgordijn

Eigenschappen

Het KeJe Rolgordijn is een raamdecoratieproduct speciaal geschikt voor kunststof kozijnen, geplaatst in een aluminium frame. Aan de bovenzijde is het Rolgordijn voorzien van een geïntegreerde cassette waarin het rolmechanisme met stof is opgesloten. Door middel van een kettingmechanisme kan het Rolgordijn omhoog en omlaag worden bediend. Het Rolgordijn wordt door middel van dubbelzijdig magneet- en staalband bevestigd op de glaslatten. Montage is daardoor in enkele minuten gebeurd, zonder boren of schroeven! Indien het raam gereinigd moet worden kan, door de magneetband bevestiging, het KeJe Rolgordijn eenvoudig verwijderd enweer teruggeplaatst worden.

Meten

Meet de strakke dagmaat van de glaslatten (ofwel de glasmaat tussen de glaslatten) in de breedte en in de hoogte. Op de millimeter nauwkeurig! Trek hier geen speling van af. Bepaal aan welke kant het kettingmechanisme moet komen: links of rechts. Let op: bij rechte glaslatten, zoals bij hout en aluminium, dient u in de breedte en in de hoogte 3 mm aftrek te hanteren!

**Let op: indien u de dagmaat van glaslatten waarbij een rooster aanwezig is heeft gemeten, dient u 15 mm van de hoogtemaat af te trekken.
De ruimte tussen de raamkruk en het glas dient minimaal 20 mm te zijn. Wanneer deze ruimte er niet is, dient de totale buitenwerkse maat van het frame opgegeven te worden (bijvoorbeeld bij Gealan kozijnen). Hiervoor kunt u het beste ons pas-hoekstuk te gebruiken. Indien het raam is voorzien van een ventilatierooster, raden we u ook aan om ons pas-hoekstuk te gebruiken om zo de juiste maat te kunnen doorgeven. Bij twijfel kunt u het beste contact opnemen met één van onzevertegenwoordigers.

Plaatsen

Het KeJe Rolgordijn wordt compleet voorgemonteerd aangeleverd. De glaslatten goed ontvetten met het meegeleverde ontvettingsdoekje, daarna het oppervlak met een schone en stofvrije doek afdrogen, waarna de magneetband aangebracht kan worden. Deze goed aandrukken, de lucht moet achter de
magneetband weggedrukt worden. Vervolgens kan het Rolgordijn geplaatst worden.