bread-new
Energiebespaarlening en subsidie
Energiebespaarlening-sterkozijn-o9g1ry5060v3wppxiohg1ej5hkkxscr5imej1e99kw

 

Energiebespaarlening en subsidie op isolatieglas in combinatie met kunststof kozijnen

We moeten van het gas af. Tuurlijk. Ooit. Tot die tijd kiezen veel mensen ervoor om de opgewekte warmte niet uit het huis te laten ontsnappen. De grootste warmteverliezer zijn de ramen. Het is dus duidelijk waar u het beste kunt beginnen.

De warmte die we niet via de ramen en deuren verliezen, houden we lekker binnen en hoeven we niet opnieuw op te wekken. Dat is direct winst. Zowel voor het milieu als voor de portemonnee. De rest komt later. Maar moet u de investering die deze duurzaamheidsslag met zich meebrengt allemaal zélf betalen of draagt de overheid een steentje bij?

 

CO2-uitstoot reduceren

 

Gelukkig zijn er tal van manieren waarbij de overheid ons helpt om het gezamenlijke doel van een verminderende CO2-uitstoot te realiseren. Er zijn namelijk verschillende subsidieregelingen waar u gebruik van kunt maken.

 

Met subsidie op kunststof kozijnen voorzien van isolatieglas energie besparen

Voor 2024 heeft de overheid 600 miljoen euro gereserveerd om woningen te verduurzamen. Huiseigenaren kunnen gebruik maken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparingen (ISDE). Verenigingen van Huiseigenaren (VvE’s) drukken de kosten om de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) in te zetten.

 

Mogelijkheden subsidie verbreed

 

Voorheen moest u minimaal twee isolerende maatregelen nemen om aanspraak te kunnen maken op de ISDE. Dit is nu gewijzigd. Sinds 2021 kunt u kunststof kozijnen met HR++ isolatieglas ook combineren met energie besparende maatregelen zoals bijvoorbeeld een aansluiting op het warmtenet of de aanschaf van een zonneboiler. Dankzij deze verbreding, heeft u ruimere keuzes. Let op: vaak hebben gemeenten extra lokale subsidieregelingen. Het uiteindelijke subsidiebedrag op de kunststof kozijnen inclusief isolatieglas is afhankelijk van het aantal vierkante meters (minimaal 8 m2) en of u kiest voor HR++ glas of triple glas. Zo krijgt u voor isolerende kozijnen met HR++ glas een subsidie van 23 euro per m2, terwijl u met dezelfde maatregel bij triple glas uitkomt op 65,50 euro per m2. Op Energiesubsidiewijzer vindt u een overzicht wat úw gemeente (aanvullend) aanbiedt.

 

Extra subsidie voor meerdere maatregelen

Tip: uw subsidiebedrag voor isolatiemaatregelen verdubbelt als u meer dan een enkele isolatiemaatregel uitvoert. Dit geldt ook als u een isolatiemaatregel combineert met de installatie van een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. Vraag hiervoor gezamenlijk subsidie aan binnen 24 maanden na het uitvoeren van de eerste maatregel.

 

Energiebespaarlening

 

Bij alle subsidieregelingen dient u de investering eerst zélf voor te schieten. Mocht u dit geld niet op de plank hebben liggen of niet willen missen, dan kunt u desgewenst ook gebruikmaken van de Energiebespaarlening. U leent tegen een zeer lage rente die u (als u niet té veel energie verbruikt) grotendeels terugbetaalt met het geld dat u overhoudt op uw energierekening.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op

 

Iedereen heeft z’n eigen overwegingen om over te stappen op kunststof kozijnen, ramen, deuren en/of schuifpuien. Neem vrijblijvend contact met ons op dan navigeren wij u door de mogelijkheden voor subsidie op isolerende maatregelen.