Energiebespaarlening-en-subsidie-op-kunststof-kozijnen
  • Home kunststof Energiebespaarlening-en-subsidie-op-kunststof-kozijnen

Energiebespaarlening en subsidie op kunststof kozijnen

We moeten van het gas af. Tuurlijk. Ooit. Tot die tijd kiezen veel mensen ervoor om de opgewekte warmte niet uit het huis te laten ontsnappen. De grootste warmteverliezer zijn de ramen. Het is dus duidelijk waar u het beste kunt beginnen.

De warmte die we niet via de ramen en deuren verliezen, houden we lekker binnen en hoeven we niet opnieuw op te warmen. Dat is direct winst. Zowel voor het milieu als voor de portemonnee. De rest komt later. Maar moet u de investering die deze duurzaamheidsslag met zich meebrengt allemaal zélf betalen of draagt de overheid een steentje bij?

CO2-uitstoot reduceren

Gelukkig zijn er tal van manieren waarbij de overheid ons helpt om het gezamenlijke doel van een verminderede CO2-uitstoot te realiseren. Er zijn namelijk verschillende subsidieregelingen waar u gebruik van kunt maken.

Met subsidie op kunststof kozijnen en isolatieglas energie besparen

Voor 2022 heeft de overheid  228 miljoen euro gereserveerd om woningen te verduurzamen. Huiseigenaren kunnen gebruikmaken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparingen (ISDE). Verenigingen van Huiseigenaren (VvE’s) drukken de kosten om de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) in te zetten.

Mogelijkheden subsidie verbreed

Voorheen was de SEEH voor woningeigenaren en moest u minimaal twee isolerende maatregelen nemen om aanspraak te kunnen maken op de SEEH. Sinds 2021 kunt u kunststof kozijnen met HR++ isolatieglas ook combineren met bijvoorbeeld een aansluiting op het warmtenet of met de aanschaf van een zonneboiler. Dankzij deze verbreding, heeft u ruimere keuzes. Let op: Vaak hebben gemeenten extra lokale subsidieregelingen. Het uiteindelijke subsidiebedrag op kunststof kozijnen inclusief isolatieglas is afhankelijk van het aantal vierkante meters en of u kiest voor HR++ glas of triple glas. Zo krijgt u voor isolerende ramen met HR++ glas een subsidie van 50 euro per m2, terwijl u met dezelfde maatregel bij triple glas uitkomt op 150 euro per m2. Op Energiesubsidiewijzer vindt u een overzicht wat úw gemeente (aanvullend) aanbiedt.

Energiebespaarlening

Bij alle subsidieregeling dient u de investering eerst zélf voor te schieten. Mocht u dit geld niet op de plank hebben liggen of niet willen missen, dan kunt u desgewenst ook gebruikmaken van de Energiebespaarlening. U leent tegen een zeer lage rente die u (als u niet té veel energie gebruikt) grotendeels terugbetaalt met het geld dat u overhoudt op uw energierekening.

Andere betaalvormen

Mocht u zich afvragen waar de mensen om u heen de kunststof kozijnen, draaikiepramen, een voordeur of een schuifpui van betalen. Vooral zó dus! Maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Sommige kiezen voor een slimme investering van het vakantiegeld anderen verhogen hun hypotheek of sluiten een nieuwe hypotheek met een bouwdepot af. En dan zijn er natuurlijk de mensen die iets nuttigs met hun spaargeld willen doen of een erfenis stoppen in hun wooncomfort.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Iedereen heeft z’n eigen manieren om op een slimme manier over te stappen op kunststof kozijnen, ramen, deuren en/of schuifpuien. Neem vrijblijvend contact met ons op dan navigeren wij u door de mogelijkheden voor betaalvormen en subsidie op kunststof kozijnen.