De voordelen

Op zoek naar kunststof kozijnen en deuren in Groningen?

Bij Ster Kozijn begrijpen we hoe belangrijk het is om kozijnen te hebben die niet alleen functioneel zijn, maar ook bijdragen aan de esthetiek van je woning in Groningen. Onze kunststof kozijnen bieden een breed scala aan voordelen die je leefruimte aanzienlijk zullen verbeteren:

 • Duurzaamheid en weerbestendigheid: De kunststof kozijnen van Ster Kozijn zijn vervaardigd met hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen de uitdagingen van het Nederlandse klimaat. Ze zijn bestand tegen vocht, UV-straling en temperatuurschommelingen, wat betekent dat ze hun kleur en structuur behouden zonder te vervagen of te vervormen.
 • Onderhoudsarm: Onze kunststof kozijnen vereisen weinig tot geen onderhoud. In tegenstelling tot houten kozijnen hoeven ze niet te worden geschilderd, gebeitst of verzegeld. Een eenvoudige reiniging met water en zeep houdt ze in optimale staat, waardoor je tijd en geld bespaart op langdurig onderhoud.
 • Isolatie van topkwaliteit: Onze kozijnen zijn voorzien van geavanceerde isolatietechnologie die de warmte in je huis vasthoudt en koude lucht buiten houdt. Dit resulteert niet alleen in een aangenamere leefomgeving, maar ook in lagere energiekosten. Bovendien verminderen onze kozijnen geluidsoverlast van buitenaf, waardoor je in alle rust kunt genieten van je woning.
 • Maatwerk en designopties: We begrijpen dat elke woning uniek is. Daarom bieden we diverse designopties en maatwerkoplossingen aan. Of je nu een modern, klassiek of eigentijds design verkiest, onze kunststof kozijnen kunnen worden aangepast aan je smaak en behoeften.

Wat levert het jou op?

Met meer dan 25 jaar ervaring, weet je wat je in huis haalt!

Investeren in kunststof kozijnen van Ster Kozijn gaat verder dan alleen verbeteringen aan je woning in Groningen. Het brengt talloze voordelen met zich mee die je dagelijks zult ervaren en op de lange termijn zult waarderen:

 • Energie-efficiëntie: Onze isolerende kozijnen dragen bij aan het behoud van een aangename temperatuur in je huis, ongeacht het weer buiten. Dit vertaalt zich direct naar lagere verwarmings- en koelingskosten, waardoor je aanzienlijk kunt besparen op je energierekening.
 • Milieuvriendelijkheid: Doordat onze kunststof kozijnen uit duurzame materialen worden vervaardigd en uitstekende isolatie bieden, verminder je je ecologische voetafdruk. Je draagt bij aan het verminderen van energieverbruik en CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een groenere toekomst.
 • Verhoogde woningwaarde: Naast de directe voordelen, verhoogt de installatie van hoogwaardige kunststof kozijnen ook de waarde van je huis in Groningen. Potentiële kopers waarderen de duurzaamheid, esthetiek en energie-efficiëntie die deze kozijnen bieden, wat je een competitief voordeel kan geven als je ooit besluit te verkopen.

Kortom, met onze kunststof kozijnen investeer je in een comfortabele, stijlvolle en duurzame toekomst voor jezelf en je woning in Groningen.

FAQ
Meest gestelde vragen

Wat houdt een VKG Keurmerk in?

Het VKG Keurmerk is een kwaliteitskeurmerk voor kunststof kozijnen, gevelbekleding, dakranden en raamdecoratie. VKG staat voor Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie, de branchevereniging van Nederlandse producenten en leveranciers van kunststof gevelelementen. Het VKG Keurmerk houdt in dat de kunststof kozijnen en andere producten van de betreffende leverancier voldoen aan een aantal eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. De eisen worden regelmatig getoetst door onafhankelijke instanties, zodat de kwaliteit van de producten gewaarborgd blijft. De voordelen van het VKG Keurmerk zijn onder andere dat het de kwaliteit en veiligheid van de producten waarborgt, dat de leverancier zich committeert aan duurzaamheid en dat de klant bij problemen of klachten een beroep kan doen op de VKG Geschillencommissie. Als consument kun je er dus op vertrouwen dat een leverancier met het VKG keurmerk kwalitatief hoogwaardige producten levert die aan bepaalde eisen voldoen. Ook de montage van onze kunststof kozijnen vindt plaats door VKG gecertificeerde montageteams!

Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen bieden tal van voordelen die ze tot een populaire keuze maken voor zowel huiseigenaren als bouwprofessionals. Allereerst zijn ze uitzonderlijk duurzaam en bestand tegen weersinvloeden, zoals regen, wind en UV-straling, waardoor ze veel langer meegaan dan traditionele houten kozijnen. Bovendien vereisen kunststof kozijnen weinig tot geen onderhoud, omdat ze niet rotten, schilferen of vervagen zoals houten kozijnen dat kunnen doen. Ze zijn ook zeer energie-efficiënt, omdat ze uitstekende isolerende eigenschappen hebben, wat resulteert in lagere energiekosten voor verwarming en koeling. Daarnaast bieden ze een breed scala aan ontwerpmogelijkheden, waardoor ze zich gemakkelijk aanpassen aan verschillende architecturale stijlen en smaken. Ten slotte dragen kunststof kozijnen bij aan duurzaam bouwen, omdat ze recyclebaar zijn en minder houtkap vereisen, wat de impact op het milieu vermindert. Kortom, kunststof kozijnen combineren duurzaamheid, efficiëntie en esthetiek, waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn voor moderne bouwprojecten.

Wat is het verschil tussen kunststof en aluminium kozijnen?

Kunststof kozijnen bieden een aantal aanzienlijke voordelen ten opzichte van aluminium kozijnen. Eén van de meest opvallende voordelen is de uitstekende isolerende eigenschappen van kunststof. Kunststof kozijnen hebben van nature een lagere thermische geleidbaarheid dan aluminium, waardoor ze beter in staat zijn om warmte vast te houden en kou buiten te houden. Dit resulteert in een betere energie-efficiëntie en lagere verwarmings- en koelingskosten voor gebouwen. Bovendien hebben kunststof kozijnen vaak meerdere kamers en afdichtingen, waardoor ze nog betere isolatie bieden. Een ander belangrijk aspect is het onderhoud. Kunststof kozijnen zijn nagenoeg onderhoudsvrij, terwijl aluminium kozijnen na verloop van tijd kunnen corroderen en onderhoud nodig hebben om roestvorming te voorkomen. Kunststof kozijnen hoeven niet te worden geschilderd of gelakt, wat tijd en kosten bespaart op de lange termijn. Daarnaast zijn kunststof kozijnen verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, en ze behouden hun esthetische uitstraling zonder veel moeite. Kortom, kunststof kozijnen bieden een aanzienlijk positief verschil in termen van isolatieprestaties, onderhoudsgemak en esthetische veelzijdigheid in vergelijking met aluminium kozijnen, waardoor ze een verstandige keuze zijn voor iedereen die op zoek is naar duurzame en efficiënte kozijnen.

Wat is de gemiddelde levertijd?

Ster Kozijn is een leverancier van kunststof en aluminium kozijnen die bekend staat om zijn snelle levertijden. De exacte levertijd van kunststof kozijnen kan echter variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en complexiteit van het project, de beschikbaarheid van de benodigde materialen en de planning van de productie en installatie. Over het algemeen hanteert Ster Kozijn echter korte levertijden, omdat ze hun kunststof kozijnen zelf produceren in hun eigen fabriek en een efficiënt productieproces hebben opgezet. In sommige gevallen kunnen ze zelfs binnen enkele weken na bestelling de kozijnen leveren en installeren. Het is wel belangrijk om te vermelden dat de exacte levertijd afhankelijk is van verschillende factoren en dat het altijd verstandig is om bij ons naar de actuele levertijd te informeren door ons even te bellen of mailen.

Wij geven u graag kosteloos en geheel vrijblijvend advies.

Bij Ster Kozijn begrijpen we dat elke woning uniek is. Daarom bieden wij persoonlijk advies op maat. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste kunststof kozijnen voor jouw situatie.

Tijdens ons kosteloze en geheel vrijblijvende adviesgesprek gaan we graag dieper in op jouw behoeften en de eigenschappen van je woning. We luisteren naar je voorkeuren en bieden op basis daarvan advies dat niet alleen functioneel en esthetisch verantwoord is, maar ook rekening houdt met je budget. We begrijpen immers dat investeren in kunststof kozijnen een belangrijke beslissing is, en we streven ernaar om je de meest geschikte opties aan te reiken. Neem vandaag nog contact op voor een kosteloos en geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Wij staan voor je klaar!

Neem gerust contact met ons op
Wij helpen u graag
 • Locatie
  Ster Kozijn
  Lübeckstraat 36,
  7575 EE Oldenzaal
 • Telefoon
  0541 57 10 10
 • Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 17:00 uur

  Zaterdag: 10:00 – 16:00 uur

Maak een afspraak